Artportal

Boulevard & Brezsnyev Galéria

Cím: 1074 Budapest Király u. 46.
Telefon: +36 202 445 778
Vezető: Király Gábor, Victora Zsolt

A galéria célja a művészet beszivárogtatása a mindennapi életbe. Ezek az alkotások vihetőek lakásba, ajándékba, szeretteinknek. A kortárs magyar képzőművészet állandó értéket képvisel, ám mindeközben a művészek fejlődnek, érnek, kiterjednek – így a műveknek komoly befektetési értékük is van.
A boulevardésbrezsnyevben rajzokat, akvarelleket, olajfestményeket, grafikákat, szobrokat, fotókat, ékszereket, videókat és gyermekrajzokat tekinthet és vásárolhat meg a nagyérdemű. A festmények és rajzok ára 19 forinttól 150000 forintig terjed, szobrok és kisplasztikák pedig 5000 forinttól 2,5 millió forintig találhatóak és vásárolhatóak.
Jelenleg 32 művész, közöttük számos díjazott, alkotják a csapatot ( Derkovics, Strabag és egyéb díjak, elismerések övezik munkáikat). A boltba kerülő művek szelekciójáért Victora Zsolt a felelős, és a galéria egyedi stílusa dönt arról hogy miket fogad be magába. Zsolt maga egyetlen irányadást ad a szelekcióra: azokat a művészeket szeretné megjelentetni, akik elvégezték a szükséges iskolát, akik kitanulták az alapokat, akiknek ez a hivatásuk, erre tették fel az életüket – röviden, ott voltak az edzéseken, hogy hitelesen csinálhassák azt, amit csinálnak.
És ami az egészet boulevardésbrezsnyevvé teszi: az ambiente. A kirakatban békeidőket visszaidéző gumirumcájsz csal ki naponta többtucat gyermekmosolyt, belépve azonban egy öreg Chesterfield bőrkanapé és nagyszüleink ülőalkalmatosságai csábítanak maradásra. Minimalista berendezés. Zenei kínálat Zappától az ELO-ig, és vissza. Az egész birodalom empirikus figyelemre méltó.
(Victora Zsolt)

Nyitva tartás: 10-22