Artportal

Faur Zsófi Galéria

Cím: 1114 Budapest Bartók Béla út 25.
Telefon: +361 209-3635
Vezető: Faur Zsófia

Képviselt művészek:
Festészet:
Adam Bota, Alfredo Barsuglia, Barabás Zsófi, Blahó Borbála, Hámori Anett
Fotó: Dóka Béla, Fabricius Anna, Fátyol Viola, Kudász Gábor Arion, Magyar Ádám, Molnár Ágnes Éva, Péter Ildikó, Szatmári Gergely
Szobrászat: Bolygó Bálint, Majoros Áron, BOLDI
Videó: Rizmayer Péter

A Faur Zsófi Galéria elsődleges célja a hazai kortárs művészet népszerűsítése és beépítése a nemzetközi művészeti szcénába, amelyet a külföldi vásárokon történő mind aktívabb jelenlétével és a külföldi galériákkal való partnerkapcsolatok kiépítésével kíván elérni. Ezzel szoros összefüggésben a kelet-közép-európai régió kortárs művészeti szcénájában egyedülálló nyomdaipari és kiadói hátterére támaszkodva a kortárs művészettörténet-írás legújabb eredményeit, több nyelven megjelenő monográfiákat, szakirodalmi kiadványokat ad ki és gondoz. Az utóbbi években a galéria kiállítási programjában kiemelt hangsúllyal szerepel a kortárs magyar fotóművészet, melyet elkötelezetten képvisel a nemzetközi művészeti szcénában. A galéria 2010 óta a következő vásárokon vett részt:  2010 – Paris Photo, Kinetica Art Fair, Viennafair; 2011 – Viennafair,  2012 – Art Paris, Fotofever Photography Art Fair, Milan Image Art Fair; 2013 – ART13 London, SCOPE New York, Milan Image Art Fair, Art Copenhagen, SWAB Barcelona 2013, SCOPE Miami;  2014 – ART14 London, Milan Image Art Fair 2014.

A galéria és a kiadó társadalmi szerepvállalását jelzi, hogy a művészek nemzetközi képviselete mellett tevékenyen részt vállal a befogadók művészeti, vizuális nevelésében. A Kontaktus című múzeumpedagógiai programsorozat keretében az aktuális kiállításhoz igazodó foglalkozásokat kínálunk, elsősorban csoportok számára.
A Faur Zsófi Galéria egyrészt arra törekszik, hogy minél szélesebb értő közönséget szólítson meg, mivel a műalkotások élő, emberekkel teli, zsibongó csendben mutatják meg valódi arcukat; másrészt hogy egy folyton nyüzsgő, szellemi és esztétikai közeg, „kultúrtér” legyen, ahová az emberek újra és újra szívesen térnek vissza.

Nyitva tartás: K-P 12-18, Szo 10-13