Artportal

Real Hungary Bécsben. De tényleg real...

A bécsi magyar kulturális intézetben nyílt Real Hungary című kiállítás ténylegesen megmutatta, milyen ma Magyarország. Az igazgató nem sokkal a megnyitó előtt ugyanis leakasztatott egy művet a falról.

Megnyílt a fehérvári Aba-Novák kiállítás és mégsem?

Az Aba-Novák kiállítás az eredeti időpontban nyílt meg tegnap, Székesfehérváron. Pedig más időpontra tette a múzeum. Aztán mégis megnyílt, igaz, informálisan. De az igazgató is ott volt. Mi történik?

Az Ursus Projekt. Művészet és aktivizmus a múltfeldolgozásban

Néhai traktorgyár, sőt, egy egész városrész a gyár körül. Művészek és aktivisták megpróbálták visszaadni az egykori dolgozók, az ott élők múltját és hitét. Lengyelországi példa.

Elhunyt Szabados Árpád

A felsőfokú művészeti oktatás egyik fontos alakja volt, 1984-től a Képzőművészeti Főiskola tanára, majd 1995-től 2002-ig a rektora.

MTA: kiosztották az Opus Mirabile 2016-os díjait

A Magyar Tudományos Akadémián pénteken kiosztották a művészeti írásokat elismerő Opus Mirabile díjakat. Az artPortal egyik cikke is a díjazottak között.

Berlin: magyar vezetővel startol az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet

Június 8-án Berlinben beindult az idén év elején alapított ERIAC, élén Junghaus Timea kurátorral, a budapesti Gallery8 vezetőjével. Az új intézményt mások mellett Soros György is támogatja.

Miért lesz a lángok martaléka egy híres amerikai kortárs művész installációja?

Sam Durant a Walker Art Centerrel együtt belátta, hogy rosszul mérték fel a helyzetet. Nem vádaskodtak, nem húzták az időt, nem hivatkoztak a művészi szabadságra, hanem levonták a következtetéseket.

Banksy beszállt a választási kampányba Nagy-Britanniában

A rejtőzködő művész kiakadt a Brexiten és nem kedveli a konzervatívokat, de amire most buzdít, az aligha összeegyeztethető a törvénnyel.

Veszélyben a múzeumi reform Olaszországban

Öt, a reform keretében két éve kinevezett múzeumi vezetőt fosztott meg funkciójától egy erősen vitatható bírósági döntés.

MKE: a hatalmi visszaélés és a szexuális zaklatás ellen is fellép az új etikai kódex

Féléves előkészítés és egy emlékezetes, az egyetemen zajlott szexuális zaklatásokat feltáró diplomamunka után új etikai kódexe van a Képzőművészeti Egyetemnek.
1   |   2   |   3   |   4   |   5