Artportal
/

Hungarofuturista nyári napforduló a Gellérthegyen

2017-06-20 - 2017-06-21

Budapest

https:

Forrás:

Kiállítók:
Helyszín: Gellérthegy, Budapest


s♆♆♆ Töltsd a legrövidebb éjszakát a Hungarofuturista mozgalommal!

♆♆♆ A napforduló az alkalom, amikor valami nagyon univerzális találkozhat valami nagyon partikulárissal, például a Hungarofuturista pantheon felvonul a Gellérthegyen.
A legrövidebb éjszaka kezdetén a szerzők felolvasnak a készülő Hungarofuturista-antológiából. Felhívjük a vendégeink figyelmét, hogy készüljenek arra, hogy felháborodott nimfák és faunok fogják tiltakozásukkal megzavarni az eseményt. Kortárs zenei hanginstalláció és frissítők (verbénával és anélkül) a helyszínen!

♆♆♆ Kortárs zenei futuristák: 
FOR. (Farbwechsel, T+U), Mike Nylons (Farbwechsel, The Corp.)---Live, .page. (The Corp.)---DJ set

♆♆♆ Felszólaló futuristák: 
Bajusz Orsolya, Borsik Miklós, Nemes Z. Márió, Sepsi László, Sirokai Mátyás

♆♆♆ Google Maps koordináták: 47°29'12.8"N 19°02'35.0"E
47.486903, 19.043050 (Rakéta Pavilon)

♆♆♆ A #hungarofuturizmus a kulturális képzeletet kondícionáló mítoszfikció és esztétikai stratégia. A mozgalom célja a kultúra építményjellegének felforgatása, új utak és szöksévonalak konstruálása a ledőlt épület "mögött" és "túl". A benső rendszerkritik(ák) csődje rámutatott arra, hogy irónia és reformálás helyett, "alternatív realizmusokra", új fajokra, és új világokra van szükség. Egy kísérleti földrajz keretében újralétesítjük a Kárpátok flóráját és faunáját, illetve Űrt követelünk magunknak a régi Ég helyett. Ez az Űr átkódolja a mikro- és makroléptékeket, vagyis egy olyan poszt-planetáris távlatot hoz létre, melyben a nemzeti, történelmi, földrajzi identitások szétszóródnak egy nem-antropocentrikus legendáriumba. A hungarofuturizmus a "vidék apokalipszisét" radikalizálja űrutazássá, így robbantva szét a nacionalizmusok klausztrofób térrezseimjeit. Ebben a lokális és a globális közti heterogén kozmoszban kell, hogy iránytűvé váljon spekulatív hungarizmusunk.

(HF: http://technologieunddasunheimliche.com/hungarofuturism.html)