Artportal
/

ARTplacc - Kortárs kiállítások Tihanyban

2011-08-12 - 2011-08-21

ARTplacc (Központi Kiállítótér)

Kiállítók:
A fesztivál pénteken 18.30-kor a Központi Kiállítótérnél nyílik, ahol borokkal és gasztronómiai különlegességekkel várják a látogatókat.

Tizenöt fővárosi kortárs művészeti galéria és számos művészeti projekt költözik le Tihanyba az ARTplacc idejére. A nyári kikapcsolódás és kulturális feltöltődés jegyében 2011. augusztus 13-a és 21-e között a félsziget több pontján kiállítások várják a látogatókat, ahol könnyed és változatos válogatásban mutatkoznak be hazánk tehetséges művészei. Tihany különleges hangulata és turisztikai jelentősége is ígéret arra, hogy az idén induló fesztivál évről-évre izgalmas programot kínál majd a Balatonnál járóknak.

Szuvenírnek, gurulós bőröndbe zárható emléknek a kínai giccs és a népművészetinek álcázott turistakacatok mellé a valódi kultúra termékeit kínálja a fesztivál, hiszen a kortárs művészet sokfélesége a műértők és műkedvelők minden korosztályának maradandó élményt ad. Az ARTplacc szervezői hisznek abban, hogy kiderül: a magas kultúra közvetítésével hosszútávon a turizmus is nyer.

A kiállítási helyszínek között szerepel a Badacsonyi Pincegazdaság borospincéje és egy 600 négyzetméteres ideiglenes Központi Kiállítótér, amelyet Tihany legforgalmasabb részén állítanak fel. Hangulatában s tartalmában is igazodik a nyári helyszínhez a fesztivál felhozatala, a művészek a szabad tér és a szemet gyönyörködtető környezet adta lehetőségeket is kihasználják.
 

Galériák:

acb Galéria: Horváth Tibor, Kis Róka Csaba és Szűcs Levente kiállítása
Dovin Galéria: Nagy Karolina, Ötvös Zoltán és Péli Barna kiállítása
Erdész Galéria & Design
Godot Galéria
Inda Galéria
Karton: Stark Attila kiállítása
Kisterem
MissionArt Galéria
Molnár Ani Galéria
Mono Galéria
MONOLTH artspace: Mustafa Sabbagh (Italy), Jasmine Shah (Germany), Ulrike Palmbach (Germany), Király Márton (Hungary), Melanie Pullen (USA) és ZOLTAN+ (USA)


Neon Galéria
Nextart Galéria: Csáki László, Födő Gábor, Süveges Rita
Faur Zsófi - Ráday Galéria: Korcsmár Eszter Kores és Szatmári Gergely kiállítása
Spiritusz Galéria
Viltin Galéria